JanData

Bowling

Familjebowlingen startade 2002 och har blivit ett trevligt sätt att umgås med släkten, barnen och barnbarnen

Undertecknad började bowla som pensionär och tyckte att bowling var kul att hålla på med. Så varför inte bjuda in släkten på en match, dels för att visa hur duktig jag var och dels för att alla kunde vara med.<iframe width="640" height="505" src="" frameborder="0" gesture="media" allowfullscreen></iframe>

Viideo

2002

Första träffen anordnades i Eslöv bowlingcenter den 23 april 2002 och 14 st. ställde upp på en 3 seriers bowlingmatch som undertecknad vann med 465 poäng. Eftermiddagen avslutades på Thai resturang och alla pratade om revanch och att vi skulle fortsätta att träffas. Sen dess har jag inte vunnit och det lär väl dröja ett tag. Nu är släkten värst.

2003

Den 17 april 2003 var det åter dags, denna gång med handicap baserat på föregående år. Vinnare blev Jan Svensson som mottog en bowlingstatyett i brons vid avslutningen på Thai resturangen.


2004

Familjebowlingen fortsätter den 9 maj 2004 och kloten rullade denna gång i nybyggda Suxxeshallen i Tomelilla och Thai maten blir utbytt mot Pizza som serverades på värdhuset. Hattmakaregatan 1. Vinnare av tävlingen blev Fredrik Christiansson som också fick den nya träkäglan med inskriptionen" Jag var bäst" som vandringspris.

2005

Året därpå den 10 april 2005 fick Fredriks resultat utgöra bas för handicap beräkningen. Suxxeshallen var redo att ta emot oss ännu en gång och det var Pia Svensson som stod som vinnare och hon tog över "Jag var bäst" käglan.


2006

Den 6 maj 2006 firades 5 års träffen i Lödde Bowlingcenter. Fredrik visade sin klass och vann tillbaka priset, efteråt var det sedvanlig Pizza på värdhuset V. Infartsgatan 8.

2007

Fredrik vinner även den 6 träffen i Eslöv bowlingcenter den 5 maj 2007.

2008

Bengt Carlsson arrangerade träffen i Suxxeshallen Tomelilla den 17 maj 2008 och det blir åter ett trevligt möte som senareläggs en timme på grund av Maraton bowling som pågår i hallen denna dag. Men vad gjorde det när vi fick en timmes discobowling med uv-ljus och spårljus i banan. Bengt hade lagt ner stort arbete med handicap beräkning och det var till Philip Nilsson fördel som vann rättvist med 747 poäng. Kvällen avslutades med Pizza i uterummet Hattmakaregatan.

2009

Jan Svensson och Per Ivan hälsade familjebowlarna välkomna till hallen i Ängelholm där årets bowling ägde rum. Tävlingen avgjordes först i serie 4 och stod mellan fjolårets mästare Philip och Johan som tidigare på dagen spelat fotboll och var laddad till tusen. Han slog till och vann med 26 käglor fler än Philip som fick överlämna vandringspriset vid prisutdelningen på Lagge Posses gata. Den trefaldiga vinnaren Fredrik ställde upp med fotbolls skada i knäleden och det gick så där, 614 poäng 5 strike,13 spare.

2010

Familjen Gustavsson var värdar för årets bowling i Landskrona. Johan Tuvesson tog hem käglan även denna gång med 679 poäng 21 poäng före tvåan Jan Karlsson. Fredrik som lagt av med bowling visade att han inte glömt vad han lärt under de här åren, slog 207 i andra serien och totalt med hcp 655 poäng. 

Efter matchen var det färd till Gustavsson:s i Rydebäck för den sedvanliga pizzan som smakade bra.


2011

Söndag den 18 september, var det åter dags för den årliga familje-bowlingen som utspelades i Suxxeshallen, Tomellila. Det var ständiga skiften i toppen, Liselott ledde inför sista, men missade spärren i ruta 11 och segern gick till Fredrik som vann med 13 pinnar, tätt följd Irene 14 och Jan Svensson 15.
Alla var nöjda med sina resultat utom undertecknad som ännu en gång påpekar att, släkten är värst. Kvällen avslutades på värdshuset Hattmakaren där familjepizzan väntade.

2012

Familjebowlingen 10 år spelades i Bollhuset Lund, lördag 14 april. Svensson:s var på spelhumör, Louise börjar med en dubbel och 195 poäng, och Anders 197 i första, han vinner också hela tävlingen med 688 poäng. Trefaldige vinnaren Fredrik Christiansson slutade tvåa, Jan Svensson 3:a. 

Den traditionella familjepizzan serverades på Infartsgatan 8.


2013

Familjebowlingen avgjordes i nya Karlsrohallen i Eslöv, lördag 11 maj. Anders Svensson, fjolårets vinnare hade det svårt på pensionärsunderlaget och det var han inte ensam om. Fredrik Christiansson korades som vinnare med 685 poäng. Leif Thuvesson, tvåa med
674 och Susann Christiansson blev trea med 670 poäng. En trevlig samvaro avslutades med familjepizza på Infartsgatan 8.
Copyright © Jan Karlsson